Ventura na mislukte periode met Italië aan de slag bij Chievo

10 oktober 2018, 10:50

Een klein jaar na zijn ontslag als bondscoach van Italië heeft Giampiero Ventura een nieuwe baan. Hij is aangesteld als nieuwe trainer van Chievo Verona, dat dinsdag Lorenzo D'Anna op straat zette. De Italiaanse club is hekkensluiter in de Serie A. Door puntenaftrek wegens fraude staat Chievo zelf op min één.

Ventura werd in november ontslagen als bondscoach van Italië. Met La Squadra Azzurra miste hij het WK omdat Zweden in de play-offs te sterk was voor de wereldkampioen van 2006. Sindsdien zat de zeventigjarige Italiaan zonder werkgever. Ventura zwaaide in het verleden ook de scepter bij onder andere Sampdoria, Udinese en Torino.

De oefenmeester komt nu bij een onrustige club terecht. Chievo kreeg vorige week drie punten in mindering. Even was er zelfs sprake van een puntenaftrek van vijftien. De Vliegende Ezels rommelden tussen 2014 en 2017 met hun financiële cijfers. Chievo zou de financiële positie gunstiger hebben doen voorkomen dan het in werkelijkheid was. Hiermee voorkwam de club dat de de licentie voor de Serie A werd afgenomen. Naast de puntenstraf moet Chievo ook een boete van 200.000 euro betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen