KNVB wil maatwerk voor oud-internationals met trainersambities

10 oktober 2018, 09:29

De KNVB zit om tafel met oud-internationals die trainersambities hebben. De bond bespreekt per individu wat hun bagage al is en op welke gebieden ze zich extra willen ontwikkelen. "We willen steeds meer maatwerk bieden", zegt Nico-Jan Hoogma, de technisch directeur van de KNVB.

In Zeist willen ze een gerichte opleiding kunnen bieden. "Het trainersvak is steeds gecompliceerder geworden. Je moet manager zijn van een heel team aan specialisten in je staf. Dan kom je niet weg met alleen ervaring als topspeler", zegt Hoogma in Voetbal International.

"Met Wesley Sneijder hebben we daarover een interessant gesprek gehad. Ook een recordinternational heeft over het trainersvak nog heel veel te leren. Dat kunnen wij met op maat gemaakte leermodules aanbieden. Zodat dit soort topspelers zich goed kunnen ontwikkelen als trainer. Dat is goud waard voor het Nederlands voetbal."

Oud-internationals als Mark van Bommel, Dirk Kuyt, Ruud van Nistelrooy en John Heitinga zetten momenteel hun eerste stappen als trainer. "Ook Robin van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak. Met hem hebben we laatst al een bak koffie gedronken. Dat zijn goede impulsen", aldus Hoogma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen