Eredivisie-clubs staan niet te springen over nieuwe plan

10 oktober 2018, 07:54   Bijgewerkt: 10 oktober 2018, 08:11

Het Eredivisie-plan om met slechts zestien clubs verder te gaan op het hoogste niveau en alleen nog op echt gras te spelen, kan niet in heel de Eredivisie op steun rekenen. Hoewel de topclubs in dat geval bereid zijn om tien procent van het Europees verdiende geld af te staan, staan ze zeker niet overal te springen. "Een Eredivisie van zestien clubs kan de continuïteit van VVV in gevaar brengen", vindt bijvoorbeeld Marco Bogers van VVV-Venlo.

"Nog los van het feit dat je twee thuisduels minder speelt en daardoor inkomsten mist, is de kans groter dat je degradeert", legt de algemeen directeur van de Limburgers uit tegenover het Algemeen Dagblad. Ook NAC Breda-directeur Justin Goetzee vindt het een lastige kwestie. "Als kleinere club weeg je twee dingen mee: het belang van het Nederlandse voetbal en dat van je club. Dat is soms lastig."

Voor het idee om het kunstgras in te ruilen, zijn de clubs wellicht wel warm te maken. Ook bij ADO Den Haag beseffen ze dat de plastic grasmat geen jarenlange toekomst meer heeft. "Ik denk dat het een onomkeerbaar proces is dat de Eredivisie op gras gaat voetballen", vertelt algemeen directeur Mattijs Manders.

Overigens zijn lang niet alle clubs in Nederland tegen de plannen. Heerenveen liet weten er wel deels voor open te staan, al hebben ook zij hun twijfels, zo liet Luuc Eisenga eerder al weten. "Wij zeggen niet per definitie 'nee' tegen deze nieuwe competitieopzet, maar hebben wel een licht afwijkende mening. Want verhoog je het aantal potentiële degradanten, dan wordt de competitie aan de onderkant een stuk instabieler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen