Clasie mentaal gehard door wedstrijdloze periodes in buitenland

9 oktober 2018, 23:19

Jordy Clasie is naar eigen zeggen mentaal gehard door zijn periode in het buitenland. De middenvelder maakte in 2015 de overstap naar Southampton, maar groeide daar nooit uit tot een onbetwiste basisspeler. Na voor één seizoen aan Club Brugge te zijn verhuurd, keerde Clasie de afgelopen zomer terug bij Feyenoord.

"Er zijn periodes geweest waarin ik vier of vijf maanden geen enkele wedstrijd hebt gespeeld", blikt Clasie terug in Feyenoord Magazine. "Dat merk je dan ook heel erg aan je ritme. Het is doodzonde om zulke periodes mee te maken, ook omdat een voetbalcarrière niet heel lang duurt. Ik kreeg daardoor nog meer het besef dat je als voetballer wat dat betreft op jezelf bent aangewezen. Ik ben harder gaan trainen, in mezelf gaan investeren. Dat heeft me ook mentaal sterker gemaakt."

Clasie is naar eigen zeggen een 'blij mens' nu hij weer Feyenoorder is. "Dat merk ik ook buiten het veld. Hier heb ik veel meer mijn sociale contacten, ook op de club. Ik heb met iedereen een goede band, we lachen met elkaar en gaan daarna weer serieus trainen. Dat heb ik wel gemist in die periode in Engeland. Daarom ben ik ook blij dat ik terug ben bij Feyenoord en hier mijn geluk heb kunnen terugvinden"

Want waar Clasie in Rotterdam veel sociale contacten heeft, daar had hij die in Engeland nauwelijks. "Ik had wel ongeveer voor ogen hoe het er in Engeland op voetballend gebied aan toegaat, maar wat er daarbuiten allemaal bij komt kijken, kan je alleen maar in de praktijk ervaren. Mijn vrouw en ik moesten wennen aan het leven in een klein dorp en waren echt op elkaar aangewezen. Pas dan merk je hoe het is om niemand anders om je heen te hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen