Kluivert beschouwt onrustige transferperiode als leerproces

9 oktober 2018, 21:10

Justin Kluivert heeft naar eigen zeggen veel geleerd van de onrustig verlopen transferperiode. De negentienjarige buitenspeler maakte de afgelopen zomer na veel gedoe de overstap van Ajax naar AS Roma. Dat de overstap hem op veel kritiek is komen te staan, doet Kluivert weinig.

"Het was een leerproces, ik heb er veel van opgestoken", blikt Kluivert terug in gesprek met FOX Sports. De aanvaller zegt dat hij niet te veel naar anderen luistert en zijn eigen pad bewandelt. "Vandaar de keuzes die ik heb gemaakt. Er zijn mensen die in mij geloven en mensen die niet in mij geloven. Het is aan mij om hen het tegendeel te bewijzen. Ik geloof in mezelf, dat is het belangrijkste."

Kluivert komt in Rome mondjesmaat aan spelen toe. In competitieverband kwam hij tot nu toe vier keer in actie voor de Italiaanse topclub, waarvan drie keer als invaller. In de Europa League startte hij tegen Viktoria Plzen (5-0) én scoorde hij. "Ik weet dat mijn moment komt, hopelijk heel snel. Ik train elke dag hard. Ik vind dat het goed gaat en dat ik niet mag klagen."

De aanvaller werd door Ronald Koeman niet opgeroepen voor de interlands tegen Duitsland en België. Hij verblijft de komende interlandperiode bij Jong Oranje. "Natuurlijk wil ik bij het grote Oranje zitten, maar jammer is het niet. Als je voor je land mag spelen, dan is dat prachtig. Ik geniet er elke seconde van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen