Koeman kritisch op Van Dijk: "Af en toe iets te gemakkelijk"

9 oktober 2018, 22:13

Ronald Koeman is van mening dat Virgil van Dijk soms wat te laconiek is. De bondscoach neemt het de 27-jarige verdediger kwalijk dat Olivier Giroud tijdens het Nations League-duel in en tegen Frankrijk een kwartier voor tijd de 2-1 kon maken. "Dat heb ik hem een halve minuut na die wedstrijd al verteld", zegt Koeman.

Van Dijk is onder Koeman zeker van zijn plek in de basis, maar de bondscoach wil dat de verdediger altijd op de top van zijn kunnen is. "Ik ken hem goed, ik weet ook waar zijn kleine minpuntjes zitten en dat hij af en toe iets te gemakkelijk is", aldus Koeman op de persconferentie. "Maar dit zijn momenten dat je als verdediger niet op een meter van de spits kunt staan. En zeker hij niet, zo sterk als hij is."

De bondscoach zag dat Van Dijk afgelopen zondag tegen Manchester City (0-0) vlak voor tijd een strafschop weggaf. "Maandag toen hij hier binnenkwam in Zeist zag hij ook al aan mijn gezicht wat ik vond van die overtreding in de wedstrijd van zondag van Liverpool tegen Manchester City die een penalty kostte. Maar hij beseft ook wel dat hij daar een foute tackle maakte", aldus Koeman. De penalty, die werd genomen door Riyad Mahrez, ging tot opluchting van Van Dijk hoog over.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen