Koeman geeft uitleg over de afwezigheid van Vormer en Padt

9 oktober 2018, 20:49

In overleg met Ruud Vormer heeft Ronald Koeman de middenvelder van Club Brugge niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Sergio Padt ontbreekt vanwege het incident in de trein, maar ook omdat Koeman hem onvoldoende fit vindt. Dat zei Koeman dinsdagmiddag op de persconferentie. Zowel Vormer als Padt waren in de vorige interlandperiode nog wel van de partij.

Vormer kampt met liesklachten en speelt bij Club Brugge met pijnstillers. "Hij vond zelf dat hij een pas op de plaats moest maken", aldus Koeman. "Ik heb met Ruud gebeld. Aan de ene kant is het vreemd dat hij bij zijn club alles speelt en dat hij in deze periode rust wil pakken. Ik heb hem ook gezegd dat hij misschien bij zijn club ook een pas op de plaats moet maken. Dat is moeilijk, want hij moet daar koste wat kost alles spelen."

Koeman wil enkel fitte spelers. "Als hij aangeeft dat 'ie zich niet honderd procent voelt, selecteer ik hem niet en zien we volgende keer wel of hij er wel of niet bij is." Ook de absentie van Padt heeft te maken met fitheid, maar ook met het feit dat hij vorige maand een nacht in de cel doorbracht. "Met Sergio hebben we besproken dat we vinden dat hij fitter moet zijn. Als dit er nog bijkomt, is één en één twee."

Klaassen

Wie voorzichtig weer aan de deur klopt, is Davy Klaassen. "We hebben hem besproken. Ik ken Davy heel goed. Hij is aardig op de terugweg, gelukkig speelt hij ook iedere week. Als hij weer op niveau is, vind ik hem een mogelijkheid. Maar voor deze keer nog niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen