De Haan volgt Oranje Leeuwinnen nog altijd op de voet

9 oktober 2018, 15:46

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat Foppe de Haan afscheid nam van de Oranje Leeuwinnen. Hoewel de 75-jarige Fries geen officiële functie meer bekleedt, spart hij nog af en toe met Sarina Wiegman over het vrouwenelftal. De Haan zal dinsdagavond voor de buis zitten als de Leeuwinnen het in de returnwedstrijd van de halve finale van de play-offs opnemen tegen Denemarken.

De Haan werd in januari 2017 aangesteld als assistent van bondscoach Wiegman. Een paar maanden later won het vrouwenteam het EK in eigen land. "Ik mis de speelsters wel. Ik vond die hele periode als assistent-bondscoach prachtig en heb er ongelooflijk veel genoegen aan beleefd. Maar goed, ik heb de keuze gemaakt om te stoppen met regelmatig werken. En ik volg de voetbalsters wel, dus ik weet wie waar speelt en hoe het daar met ze gaat", vertelt De Haan tegenover De Telegraaf.

De Oranjevrouwen wonnen afgelopen vrijdag in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 van Denemarken. De Haan denkt dat zij de returnwedstrijd moeten kunnen overleven. "Mits ze heel compact voetballen, de snelheid van Shanice van de Sanden benutten en niet meer zulke onnodige kansen weggeven. Daarna wacht België of Zwitserland."

De Belgen en Zwitsers spelen dinsdagavond eveneens de returnwedstrijd. Het eerste duel eindigde in 2-2. "Met de Belgen hadden we het moeilijk op het EK en Zwitserland ken ik niet, dus daar heb ik geen oordeel over. Maar als je kijkt naar de wereldranglijst, is Denemarken de lastigste. Als ze die verslaan, geeft dat een geweldige boost om ook de volgende te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen