Oranjevrouwen spelen voorlopig niet in Amsterdam of Rotterdam

9 oktober 2018, 13:53   Bijgewerkt: 9 oktober 2018, 15:27

Een duel van de Oranjevrouwen in de Johan Cruijff Arena of De Kuip is voorlopig niet aan de orde. De Europees kampioen kan zich vanavond (dinsdag) ten koste van Denemarken plaatsen voor finale van de play-offs voor een WK-ticket. Als Nederland in die missie slaagt, wacht in november een tweeluik met Zwitserland of België. De thuiswedstrijd wordt zeker niet in Amsterdam of Rotterdam gespeeld.

De KNVB zal vasthouden aan het zogenaamde stadionbeleid tijdens de gehele kwalificatiereeks. "Dus gaan we niet in De Kuip of de Arena spelen", zegt Jan Dirk van der Zee, die als KNVB-directeur de Oranjevrouwen in zijn portefeuille heeft, tegen het Algemeen Dagblad. "Zo'n keuze brengt veel extra kosten met zich mee. In dat geval zouden we de prijzen van de tickets omhoog moeten gooien. Dat willen wij absoluut niet."

In de reguliere kwalificatie speelde Oranje in april al wel in het Philips Stadion. Met ruim 30.000 toeschouwers boekten de vrouwen een record, maar was de thuishaven van PSV niet geheel uitverkocht. Voor een finaleduel met Zwitserland of België zal de KNVB kiezen voor een stadion à la Galgenwaard (Utrecht), Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) of Hitachi Capital Mobility Stadion (Groningen).

Nederland verdedigt vanavond in het Deense Viborg een 2-0 overwinning.

Lees ook: Dominique Bloodworth: international als verleidster in het theater

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen