Spoorboekje: interview met Van Dijk, Italië tegen Oekraïne

10 oktober 2018, 07:00   Bijgewerkt: 9 oktober 2018, 23:03

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 10 oktober.

Nieuws

Trainingsdag Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft slechts enkele dagen om zijn selectie voor te bereiden op het Nations League-duel met Duitsland, dus iedere trainingssesie telt. De trainingen zijn voor de nieuwelingen mooie mogelijkheden om de bondscoach te overtuigen van hun kwaliteiten. Vandaag zullen de Oranje-internationals zich verder voorbereiden op de komende interlands. 

Specials

Van Dijk vooral blij dat Koeman én Klopp bovenop zijn huid zitten

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk verliet begin september de selectie van het Nederlands elftal met forse kritiek van bondscoach Ronald Koeman over de fout die hij maakte tegen Olivier Giroud. En een maand later kreeg de verdediger een halve minuut na binnenkomst wéér een standje van de bondscoach. "Virgil kon aan mijn blik zien hoe ik dacht over de overtreding die hij maakte afgelopen weekend", sprak Koeman tijdens de bondscoach. De captain van Oranje vindt het alleen maar goed dat zijn trainer hem op de huid zit én doet er wat mee.

Wedstrijden

Nederland onder 19 - Faeröer onder 19 (20.00 uur)

Oranje onder 19 begint vanavond aan het kwalificatietoernooi voor het EK van komende zomer in Armenië. In Ierland neemt de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg het op tegen de leeftijdsgenoten van Faeröer. De komende dagen treft het jeugdelftal ook Bosnië & Herzegovina en Ierland. Nederland dient bij de eerste twee te eindigen om zich te plaatsen voor de finaleronde van de EK-kwalificatie.

Italië - Oekraïne (20.45 uur)

Ter voorbereiding op hun wedstrijden in de Nations League oefenen Italië en Oekraïne vanavond tegen elkaar. De Italiaanse ploeg bevindt zich in een crisis: na het missen van het WK in Rusland zijn de Italianen met één punt uit twee wedstrijden de Nations League dramatisch begonnen. Er moet wat veranderen, dus is het oefenduel met Oekraïne voor Roberto Mancini een ideale gelegenheid om wat nieuwe dingen te proberen.

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, round-up belangrijkste sportnieuws

20.45 uur: Italië - Oekraïne, Ziggo Voetbal, live verslag van oefeninterland

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen