AZ presenteert jaarverslag met twee miljoen nettowinst

9 oktober 2018, 10:43

AZ heeft over vorig seizoen een nettowinst van twee miljoen euro genoteerd. Dit bedrag voegt de club toe aan het eigen vermogen, dat is toegenomen tot 25,1 miljoen euro. De Alkmaarders zagen hun omzet wel met 5,8 miljoen euro dalen. Dit omdat de club afgelopen seizoen geen Europees voetbal speelde.

In het voorbije boekjaar verkocht AZ onder meer Ridgeciano Haps (Feyenoord) en Derrick Luckassen. De transfers van Alirza Jahanbakhsh (Brighton & Albion Hove) en Wout Weghorst (VfL Weghorst) worden toegeschreven aan de huidige jaargang. Dankzij deze klappers verwacht AZ voor het huidige jaar een aanzienlijk beter netto resultaat. Ook al is AZ wederom niet actief in de Europa League.

"Net als in eerdere seizoenen zullen we met de inkomsten duurzame investeringen doen", zegt directeur Robert Eenhoorn (links op foto) op de website van AZ. "Zo zijn we bezig met een indoorhal op het AFAS Trainingscomplex, waar we verder ook het hoofdgebouw willen uitbreiden. Daarnaast blijven we investeren in het eerste elftal en in onze jeugdspelers. Uiteindelijk moeten de duurzame investeringen ten goede komen aan het voetbal."

Gedaalde omzet

AZ noteert in het jaarverslag een omzet van 25,3 miljoen euro. Dat is bijna zes miljoen minder dan het seizoen ervoor. Toen speelde AZ wél in Europa en waren er de transfers van onder meer Vincent Janssen en Markus Henriksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen