Van Egmond: "Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR"

9 oktober 2018, 08:05

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond stoort zich aan de kritiek op Björn Kuipers. In het programma Studio Voetbal noemden Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen Kuipers arrogant. De arbiter gaf vrijdag tijdens FC Utrecht - NAC Breda (2-1) een penalty aan de thuisploeg, ook na het zien van de beelden op advies van de VAR.

"Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR en geen idee van de inzet en samenwerking van scheidsrechters en video-arbiters", zegt Van Egmond in het Algemeen Dagblad. "Je moet niet vergeten dat Kuipers tien, twaalf jaar geleden ook begonnen is als een jonge scheidsrechter. Hij besliste vrijdag uit overtuiging. Soms matcht dat met de videoscheidsrechter, soms niet. En ken jij mensen die nooit een fout maken? Ik niet."

Volgens Van Egmond heeft de VAR in Utrecht zijn rol goed vervuld. "Hij vond Kuipers' beslissing kennelijk niet juist, maar de scheidsrechter op het veld beslist nog altijd. De juistheid ervan bespreken we morgen. De afstemming zoeken we voortdurend en dat heeft tijd nodig. De discussies blijven. Soms blikken we terug op een situatie en dan vindt de ene helft het wél rood en de andere helft niet. Of vinden 25 man het een rode kaart en pleiten er vijf voor geel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen