Trotse Danjuma bij Oranje: "Mijn stinkende best gedaan"

8 oktober 2018, 22:33

Een van de meest opvallende nieuwe gezichten bij het Nederlands elftal is die van Arnaut Danjuma Groeneveld. De vleugelspeler, die vorig seizoen nog met NEC op het tweede niveau van Nederland speelde, maakt een goede ontwikkeling door bij Club Brugge en dat leverde hem zijn eerste uitverkiezing voor Oranje op. "Als kind wil je hier uiteindelijk toch eindigen."

In België is Danjuma een van de sterkhouders van de koploper in de competitie van onze Zuiderburen. Hij is trots op het feit dat hij geselecteerd is door bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb gewoon elke dag mijn stinkende best gedaan en dan ben ik blij met het resultaat", vertelt hij tegen OnsOranje. "Als kind wil je hier uiteindelijk toch eindigen."

Zijn teamgenoot Ruud Vormer is doorgaans ook een zekerheidje in het Nederlands elftal, maar de middenvelder moest vanwege blessureleed verstek laten gaten. Danjuma had graag met zijn compagnon gespeeld. "Jammer dat hij er niet bij kan zijn vanwege zijn liesklachten. Ik hoop dat ik mijn kans mag krijgen. Ik kom hier natuurlijk vaker dan eenmalig, hoop ik. Het zijn heel mooie landen en bij de Belgen zitten twee spelers van Brugge. Dat is voor mij ook leuk."

Ondanks de afwezigheid van Vormer treft Danjuma in Oranje ook bekenden. "Echt gaaf dat jongens als Steven Bergwijn en Pablo Rosario er ook bij zijn. Die jongens ken ik al heel mijn leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen