Kuyt kijkt terug op tijd in Oranje: "Stond er altijd"

8 oktober 2018, 22:09

De KNVB neemt zaterdagavond tijdens het Nations League-duel van Oranje tegen Duitsland afscheid van Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt. Het duo met samen meer dan 200 interlands wordt in het zonnetje gezet en bedankt voor hun diensten. Kuyt kijkt terug op een mooie tijd als international. "Van Marwijk zei bijvoorbeeld altijd: 'Ik stel jou als eerste op.'"

De oud-prof van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe blikt op de website van de voetbalbond terug op zijn periode als speler van Oranje. Het hoogtepunt voor Kuyt was het WK van 2010, waar het Nederlands elftal tweede werd. De hardwerkende alleskunner wist naar eigen zeggen altijd het geloof te behouden. "Het bijzondere is dat de coaches die ik gehad heb, ook in mij geloofden. Van Marwijk zei bijvoorbeeld altijd: 'ik stel jou als eerste op'. En dat gevoel gaf hij me ook."

Kuyt maakte onderdeel uit van een uitmuntende generatie. Daardoor moest hij vaak concurreren met spelers als Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. "Dan bleef er eigenlijk geen plekje voor mij over, maar op de een of andere manier stond ik er altijd."

Ook het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië, Kuyts laatste eindtoernooi, heeft een bijzonder plekje in de voetballoopbaan van de Katwijker. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal liet Kuyt weten dat zijn rol vooral naast het veld belangrijk zou worden. "Ik heb in die twee jaar er alles aan gedaan om hem het tegendeel te bewijzen en gezegd dat ik nog wel ergens aan de bak zou komen. Uiteindelijk gebeurde dat op het WK."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen