Dominique Bloodworth: international als verleidster in het theater

9 oktober 2018, 10:58

Haar laatste musical was in groep 8. Toen nog een verlegen meisje. Nu, als 37-voudig international van Oranje en speelster van Arsenal, staat Dominique Bloodworth (23) op de planken in Soof, een musical over een chaotische moeder en cateraar met een problematisch huwelijk. Bloodworths rol: de verleidster van de man van Soof.

Niet alleen Bloodworth (meisjesnaam Janssen) staat dit najaar in het theater. Ook Anouk Hoogendijk, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatster Annette Gerritsen, volleybalster Manon Flier en wielrenster Leontien van Moorsel verschijnen op de planken. Soof de musical tourt door het hele land en per stad speelt een van de sportvrouwen de rol van de sportster op wie de man van Soof verliefd wordt. Bloodworth werd gevraagd voor de voorstelling in Heerlen.

In december staat ze in het theater van Heerlen. Een exacte datum is nog onbekend. Dit zal voor Bloodworth in overleg moeten met haar club Arsenal. "Soof gaat van november tot en met april door het land. Met mijn coach heb ik gekeken wanneer het voor mij zou passen. Het zou in december of januari moeten, het is december geworden. Voor de voorstellingen zijn drie repetities. Dus dat valt mee. Ik moet nog eventjes kijken wanneer dit uitkomt met mijn speelschema."

Het theater is voor Bloodworth een heel ander decor dan ze gewend is. Wekelijks speelt ze in de Women's Premier League voor Arsenal, een van de titelkandidaten in Engeland, en vanavond ontmoet ze met de Oranjevrouwen Denemarken voor een plekje in de finale van de play-offs voor één WK-ticket. Toch ziet de Limburgse ook een overeenkomst tussen beide werelden. "Het gaat beide om presteren. Je moet goed zorgen voor jezelf, anders lukt presteren niet."

Presteren staat met een hoofdletter P in de vocabulaire van Bloodworth. Na het gouden EK, waar de verdedigster alleen in de finale een half uur meespeelde, is ze in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap in Frankrijk uitgegroeid tot basisspeelster. Bondscoach Sarina Wiegman gebruikt de multifunctionele speelster centraal achterin. "Ik kan op meerdere posities spelen. Voor trainers is dat fijn. Ik word bij Arsenal wel eens van hot naar her gegooid. Vorig seizoen speelde ik een tijd op het middenveld, nu sta ik centraal of rechtsback. Het liefst sta ik op het middenveld. Ik weet ook dat niet altijd op mijn favoriete positie kan staan. Waar ik ook sta, ik wil er het maximale uithalen."

Huwelijk

Deze zomer gaven de twee elkaar het ja-woord. "Hij is heel trots op mij, maar dat ik profvoetballer ben, is niet de reden dat hij verliefd op mij is geworden. Aan het begin wilde ik niet vertellen wat voor werk ik deed. Natuurlijk kon ik dat niet langer voor me houden, maar ik wil dat hij mij leuk vindt om wie ik ben. Niet omdat ik voetballer ben."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen