Lam terug bij PEC na mislukkingen: "Absoluut wijzer geworden"

Lam terug bij PEC na mislukkingen: "Absoluut wijzer geworden"

8 oktober 2018 – PEC Zwolle versterkte zich deze zomer met oude bekende Thomas Lam. De lange Finse verdediger speelde van 2014 tot en met 2016 al in Zwolle, kende vervolgens moeilijke periodes bij Nottingham Forrest en FC Twente en is nu weer terug in het shirt van de Blauwvingers: "Er is in ieder geval heel veel gebeurd."Na een succesvolle periode in het shirt van PEC waagde Lam de sprong naar Engeland. Nottingham Forrest werd zijn nieuwe werkgever, maar een succes werd zijn verblijf daar niet. "Er is in ieder geval heel veel gebeurd", vertelt Lam op de website van de club. "Op het veld, maar ook zeker daarbuiten. Bij Nottingham was het heel hectisch en heb ik in totaal vier trainers gehad. En iedere oefenmeester had weer zijn eigen visie. In die tijd ben ik absoluut wijzer geworden."

De 17-voudig Fins international kon niet op een basisplaats rekenen bij Nottingham en werd daardoor verhuurd aan FC Twente. In Enschede maakte Lam afgelopen seizoen de degradatie mee. "Alles zat tegen en het kostte veel energie. Zulke jaren zitten er af en toe tussen, maar ik hoop het nooit meer mee te maken."

Nu is Lam weer terug bij PEC. En daar is de verdediger maar al te blij mee. "Het is voor mij op dit moment heel belangrijk dat ik minuten maak. Zeker met het oog op mijn plaats in het nationale elftal van Finland." Ook over de club zelf is hij vol lof. "Het gaat er allemaal wat professioneler aan toe. De club is duidelijk groeiende en dat zegt wel iets over Zwolle. Dat is heel positief."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019