Amateurvoetbal begint ook komend seizoen eind augustus

8 oktober 2018, 16:30

Er komen geen veranderingen in het schema van het amateurvoetbal. De KNVB heeft maandag aangekondigd dat de amateurcompetities, net als de afgelopen jaren, na de zomervakanties beginnen.

In de voorgaande twee seizoenen begonnen de competities eind augustus en dat zal ook komend seizoen zo zijn. Voorheen begonnen de competities wat eerder, maar dat heeft de voorkeur blijkbaar niet. De KNVB heeft een onderzoek verricht waaraan 3.500 leden uit het amateurvoetbal hebben meegewerkt. Naar voren kwam dat de voorkeur uitgaat naar de start van de competities eind augustus.

De KNVB laat dat op de eigen website weten. 'Het startmoment levert veel voordelen op. Niet alleen hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijden te missen, ook kunnen clubs, trainers en spelers zich beter voorbereiden op de aftrap van het voetbaljaar. Bovendien worden in deze situatie meer wedstrijden gespeeld in de lente, waardoor de kans op mooi weer aanzienlijk stijgt en er dus minder kans is op afgelastingen', meldt de bond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen