Van Persie: "Kan niet elke week in 87ste minuut scoren"

8 oktober 2018, 08:19   Bijgewerkt: 8 oktober 2018, 08:32

Met Robin van Persie op de bank kreeg Feyenoord in de laatste minuten een doelpunt tegen, waardoor het punten verspeelde tegen Willem II (1-1). Anders dan de weken daarvoor toen er puntverlies dreigde, kon de gewisselde captain niet meer de winnende treffer maken. De conclusie dat de Rotterdammers te afhankelijk zijn van RVP lijkt dan ook een terechte. "Ik kan niet elke week de bal in de 87ste minuut binnenschieten."

Dat realiseerde de aanvoerder zich tegenover De Volkskrant. "Het is ergens een compliment als mensen zeggen dat Feyenoord afhankelijk is van mijn kwaliteiten. Maar ik weet ook hoe het gaat: het is een momentopname. De laatste weken zat het even mee. Maar ik heb ook fases dat het even tegenzit." Tegen Vitesse en FC Utrecht lukte het dat wel, door in de laatste minuten te scoren. In Tilburg was hij echter al gewisseld, direct na het openingsdoelpunt, met lichte klachten.

Desondanks is Van Persie wel een stuk fitter dan vorig seizoen en speelde inmiddels al meer minuten dan vorig seizoen toen hij naar Feyenoord kwam. Wel deed hij dat tegen Willem II op de plek achter de spits, omdat Nicolai Jørgensen terugkeerde in de punt. Ook dat is een prima plek, vindt hij. "Als spits ben je vaak kort en explosief bezig, terwijl je als middenvelder langere afstanden moet overbruggen. Het maakt mij niet uit waar ik sta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen