Van Hanegem steunt Mourinho: "Hij is geen achterlijke Joepie"

8 oktober 2018, 07:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem heeft het opgenomen voor José Mourinho. De Kromme vindt dat er een te grote heksenjacht wordt gevoerd op de Portugese oefenmeester van Mancheser United en neemt het voor hem op. "Natuurlijk, het voetbal kan beter. Maar dat wijzen naar hem, daar kan ik al een tijdje niet goed meer tegen. Al zijn er natuurlijk ergere dingen", vindt hij.

In zijn wekelijke column in het Algemeen Dagblad gaat hij in op de situatie van Mourinho. "Die man zag Ajax drie keer aan het werk, zag dat hij het afjagen van Ajax kon gebruiken om te winnen. De bal iets verder op het veld en daar duels winnen. Hij won er met speels gemak de Europa League mee. Wat hadden veel mensen gehoopt dat hij zaterdag zou verliezen van Newcastle United", schrijft hij.

"Maar hij boog een 0-2 om in 3-2. Ik was er oprecht blij mee. Die man heeft alles gewonnen en nu doen we net alsof het een 'achterlijke Joepie' is", aldus Van Hanegem, die vond dat Feyenoord tegen Willem II een voorbeeld had moeten nemen aan de principes van de coach. "Willem II zette vol druk op de defensie van Feyenoord. Als je goed bent, voetbal je daar onderuit. Feyenoord is dat niet, maar toch bleven ze maar de achterballen kort nemen. Dan kwam hij bij Eric Botteghin en dan moest die snel terug naar Kenneth Vermeer en die knalde hem dan maar hard naar voren." 

Het Feyenoord-icoon vindt dat er soms wat anders nodig is, iets dat Mourinho wel goed begrijpt. "Bij AZ zag ik het ook weer. Spelers krijgen een bal van de keeper, maar ze missen alle basisvaardigheden om lekker door te voetballen. Het is elkaar in de problemen brengen. Alsof de bal pas naar voren mag als-ie eerst is aangeraakt door Botteghin of Jan-Arie van der Heijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen