Barcelona verspeelt weer punten, Sevilla gaat aan kop

7 oktober 2018, 22:38

Niet FC Barcelona, maar Sevilla is na acht speelrondes de koploper van de Primera División. De Catalanen hadden de koppositie voor het grijpen, maar kwamen op bezoek bij Valencia niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De remise in Zuid-Spanje is voor Barcelona alweer het vierde puntenverlies op rij in competitieverband.

Het wil de laatste weken niet vlotten bij Barcelona. Het team van trainer Ernesto Valverde won midweeks weliswaar met 2-4 van Tottenham Hotspur, maar de zege in de Champions League verbloemt de tegenvallende resultaten in competitieverband. Achtereenvolgens verspeelde Barcelona punten tegen Girona (2-2), Leganés (1-2) en Athletic Bilbao (1-1). Daar kwam zondag Valencia bij.

De Catalaanse club begon de wedstrijd met een domper: al na twee minuten spelen stond de 1-0 op het scorebord. Het was Ezequiel Garay die uit een hoekschop geheel vrijstaand de openingsgoal maakte. Lionel Messi maakte twintig minuten de gelijkmaker door een één-tweetje met Luis Suárez vakkundig af te ronden. Een tweede Catalaanse treffer volgde echter niet.

Door het gelijkspel blijft Sevilla aan kop in de Spaanse competitie. De Zuid-Spaanse club profiteert optimaal van het puntenverlies van Barcelona en Real Madrid (1-0 tegen Deportivo Alavés).