Til trekt conclusies na 5-0 nederlaag: "Zij waren veel beter"

7 oktober 2018, 18:54

Guus Til spreekt van een off-day na de 5-0 nederlaag van AZ op bezoek bij Ajax. Vol goede moed begon de club uit Alkmaar zondagmiddag aan het treffen in de Johan Cruijff ArenA, maar het krachtsverschil tussen de twee clubs werd al snel duidelijk. In de eerste helft lukte het de Alkmaarders om de nummer twee van de Eredivisie bij te benen, maar na rust werden zij naar de slachtbank geleid.

"Iedereen was ondermaats, dan krijg je dit. Niemand heeft goed gespeeld. We kregen na twee minuten een tegengoal, daar valt niet tegenaan te voetballen. We hadden na het eerste doelpunt even een goede fase, maar na de 2-0 was het klaar", aldus Til vlak na afloop van de wedstrijd in Amsterdam in gesprek met FOX Sports.

Donny van de Beek, Kasper Dolberg, Ricardo van Rhijn (eigen goal), Hakim Ziyech en Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten. "Zij waren veel beter. Ik had gehoopt op meer spanning, maar het zat er niet in. Dat wij nog niet de kwaliteiten hebben van Ajax, was wel duidelijk vandaag."

Jong Oranje

Til werd deze week niet opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje, terwijl hij de laatste wedstrijden de aanvoerdersband droeg. "Boos ben ik niet, teleurgesteld kun je het wel noemen. Erwin van de Looi heeft aangegeven dat ze in Bart Ramselaar tegen Oekraïne en Letland een betere nummer 10 zien. Misschien ben ik niet goed genoeg, maar daar ga ik aan werken."

Lees ook: Oppermachtig Ajax geeft voetbalshow tegen bijzonder zwak AZ

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen