Vitesse met ruime cijfers langs dramatisch Heracles Almelo

Vitesse met ruime cijfers langs dramatisch Heracles Almelo

7 oktober 2018 – Vitesse heeft zondagmiddag in Arnhem met 4-0 gewonnen van Heracles Almelo. In de GelreDome had Heracles Almelo een complete off-day en verloor het opnieuw een uitwedstrijd met ruime cijfers. Heracles zat geen moment in de wedstrijd en mocht blij zijn dat het bij vier tegengoals bleef. Navarone Foor en Oussama Darfalou zorgden voor de treffers in de eerste helft. Büttner en nogmaals Darfalou bepaalden in de tweede helft de eindstand op 4-0. Vitesse kende veel personele problemen, maar speelde desondanks een uitstekende wedstrijd en kan na deze overwinning weer omhoog kijken.Onder leiding van trainer Frank Wormuth ging alles vooralsnog voor de wind bij Heracles Almelo. Heracles bezette voor de wedstrijd de vierde plaats en hoopte in het spoor te kunnen blijven van de traditionele top drie. Onder het bewind van de Duitse trainer zou er anders en harder getraind worden dan voorheen. Afgelopen week bleek zelfs dat spelers van Heracles Almelo tussen de trainingen door een dutje doen in de showroom van de beddenwinkel tegenover het stadion. Men zou dus verwachten dat de spelers in ieder geval uitgerust en fit voor de dag verschijnen.

Niets leek minder waar in de eerste helft tussen Vitesse en Heracles, vanaf het begin oogde de thuisploeg frisser en fitter dan de bezoekers uit Almelo. Vitesse zette vanaf het begin druk op de Almelose defensie en liet er geen gras over groeien. Het druk zetten van Vitesse zorgde direct voor kansen. Al na drie minuten kwam Vitesse bijna op voorsprong, een goede voorzet van Vyacheslav Karavaev werd richting doel gekopt door Oussama Darfalou. De vervanger van de ernstig geblesseerde Tim Matavz kopte vanuit een moeilijke positie op doel, maar raakte hierbij de paal.

Heracles kreeg maar geen grip op de wedstrijd en maakte fout op fout in de opbouw. Alexander Merkel en Tim Breukers verspeelden tot tweemaal toe de bal in de opbouw, Linssen en Bero konden hier in eerste instantie nog niet van profiteren en misten kansen op de openingstreffer. Na ruim tien minuten spelen was daar dan toch de verdiende voorsprong voor Vitesse. Navarone Foor kreeg de bal op de rand van de zestien en haalde zonder na te denken verwoestend uit. De bal vloog prachtig naar de bovenhoek en keeper Janis Blaswich was kansloos op deze knal.

Vitesse ging door met aanvallen en was nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Matus Bero leek hier de uitgelezen mogelijkheid voor te krijgen, maar net voordat hij de tweede treffer leek te kunnen maken zorgde Merkel met een fantastische tackle er voor dat dit niet gebeurde. Net voor rust sloeg Vitesse dan toch toe. Een fraaie bal van Bryan Linssen zette Darfalou alleen voor keeper Blaswich, hij kwam zijn goal niet uit waardoor de Algerijnse spits alle tijd en ruimte had om de bal binnen te knallen. Hij zorgde met een droge knal voor de 2-0.

Na de rust leken de verhoudingen hetzelfde, Vitesse was de betere van de twee en zette ook in de tweede helft constant druk op de Heraclieden. Heracles wist zich ook in de tweede helft totaal geen raad met de speelwijze van de Arnhemmers. Darfalou was de absolute aanjager bij Vitesse en stal de harten van de Vitesse fans door op elke bal te lopen en door te jagen op de keeper. Al na vijf minuten kreeg hij de kans op de 3-0, maar de in de rust ingevallen debutant Michael Brouwer had een goede redding in huis. Brouwer verving de geblesseerde Blaswich.

Heracles probeerde het nog wel even in de tweede helft. Smaakmaker van dit seizoen Kristoffer Peterson versnelde aan de linkerkant langs zijn tegenstander, maar zijn voorzet bereikte spits Adrian Dalmau niet en de bal ging voorlangs. Brandley Kuwas probeerde het met een afstandsschot, maar Eduardo lag goed in weg en stompte de bal naar de zijkant. Na dik een uur spelen leek de wedstrijd dan helemaal beslist te worden in het voordeel van de Arnhemmers. Darfalou kapte in de zestien zijn directe tegenstander uit en haalde vervolgens met links uit, de bal ging via de binnenkant van de paal in het doel. Tot overmaat van ramp werd even later ook nog 4-0. Alexander Büttner werd onderuit gehaald in de zestien door Lerin Duarte, Büttner ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos raak.

In de slotfase ging Heracles nog op zoek naar de eretreffer, maar zelfs dit lukte niet op deze complete off-day. In de extra tijd kreeg Vitesse zelfs nog de kans om er 5-0 van te maken. Invaller Thomas Buitink werd naar beneden getrokken en opnieuw ging de bal op de stip. Büttner ging achter de bal staan voor zijn tweede treffer, maar hij schoot de bal hoog de tribunes in. Het bleef hierdoor bij 4-0 en daar kwam een dramatisch Heracles nog goed mee weg. Dit is al de tweede keer dat Heracles een uitwedstrijd met ruime cijfers verliest, eerder werd er al met 5-0 verloren van Willem II. Wormuth heeft twee weken om hierover na te denken, volgende week is er vanwege interlandvoetbal geen Eredivisie-voetbal.

Opstellingen en beoordelingen:
Vitesse: Eduardo 6; Vyacheslav Karavaev 6,5, Maikel van der Werff 7, Jake Clarke-Salter 7, Alexander Büttner 7,5; Matus Bero 6 (85. Thomas Buitink - , Thulani Serero 7, Navarone Foor 7; Bryan Linssen 7 (90. Max Clark - ), Oussama Darfalou 8 (90. Mukhtar Ali -), Martin Ødegaard 7.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 4 (46. Michael Brouwer 6.); Tim Breukers 5, Maximilian Rossmann 5 (53. Stephen Sama 5), Dario van den Buijs 5, Bart van Hintum 4,5; Mohammed Osman 5, Lerin Duarte 4 (81. Jesper Drost - ), Alexander Merkel 5; Brandley Kuwas 4,5, Adrian Dalmau 4, Kistoffer Peterson 5.

Man of the Match: Oussama Darfalou
*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019