Tighadouini maakt eerste doelpunt, Van der Vaart afwezig

Tighadouini maakt eerste doelpunt, Van der Vaart afwezig

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 oktober 2018 – Adnane Tighadouini heeft zondagmiddag zijn eerste doelpunt in dienst van Esbjerg fB gemaakt. De 25-jarige buitenspeler, verhuurd door het Spaanse Málaga, opende in de uitwedstrijd tegen AC Horsens de score. Esbjerg won het duel uiteindelijk met 1-2. Tighadouini's teamgenoot Rafael van der Vaart maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Na drie invalbeurten mocht Tighadouini tegen Horsens voor de eerste keer starten in de Deense competitie. De oud-speler van onder meer Vitesse, FC Volendam, SC Cambuur, NAC Breda en FC Twente beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Na een kwartier spelen maakte de aanvaller de 0-1. Via Adrian Petre liep Esbjerg in de tweede helft uit naar 0-2. Peter Nymann maakte vlak voor tijd de eretreffer voor Horsens.

Tighadouini hoopt in de Deense competitie zijn carrière nieuw leven in te blazen. In 2015 stapte hij van NAC Breda over naar Málaga, maar in Zuid-Spanje brak hij niet door. De club verhuurde hem vervolgens aan Kayserispor, Vitesse en FC Twente. Dit seizoen mag hij op huurbasis zijn kunsten vertonen bij Esbjerg.

De Deense club, onder leiding van Nederlander John Lammers, is sowieso een van de verrassingen tot dusver in de Deense Superliga. De promovendus staat na twaalf duels op de knappe vierde plaats, met achttien punten. Wel heeft de gehele top drie nog een wedstrijd tegoed.

Reacties

gerelateerd