Lukkien laakt individuele fouten: "Dat heeft ons genekt"

Lukkien laakt individuele fouten: "Dat heeft ons genekt"

7 oktober 2018 – FC Emmen slaagde er zondagmiddag niet om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. De Emmenaren speelden een sterke wedstrijd, maar door individuele fouten gaven zij in de slotfase van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard drie doelpunten weg. Dick Lukkien is enorm teleurgesteld dat zijn ploeg op 3-3 is blijven steken tegen de mede-promovendus.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Emmen, dat halverwege de tweede helft nog met 2-0 leidde. Door een verkeerde pass van Keziah Veendorp kwam Fortuna terug in de wedstrijd. "Uit het niets wordt het 2-1. Dat was een fout van Veendorp", zegt Lukkien tegen de NOS. "Toen kwamen we op 3-1 en dacht ik dat de rust zou terugkeren. Zij kwamen vervolgens terug tot 3-2 en hebben in de eindfase alles of niets gespeeld. Tot ieders grote teleurstelling valt 'ie dan binnen."

Bij zowel het tweede als derde doelpunt van Fortuna zag doelman Kjell Scherpen er niet goed uit. Bij de 3-2 kwam Scherpen verkeerd uit, bij de gelijkmaker verzuimde de jonge doelman juist om zijn doel te verlaten. "We verdedigen niet goed en ook de rol van Kjell was niet top. We zijn een team, dus we hebben met zijn allen twee punten verloren."

Eind augustus gaf Emmen in eigen huis in de slotfase nog een zege weg tegen De Graafschap (1-1), waardoor de promovendus nog geen thuiswedstrijd heeft gewonnen. "Ik weiger om er negatief naar te kijken. We hebben goals weggegeven en we moeten dingen verbeteren, maar we hebben negentig minuten beter gespeeld dan een directe concurrent. Dat geeft mij vertrouwen."

Lees ook: Scherpen schuldbewust: "Ik heb de wedstrijd vergooid"

gerelateerd