FC Emmen doet matig Fortuna punt cadeau in doelpuntenfestijn

7 oktober 2018, 14:07

FC Emmen heeft een zekere overwinning tegen Fortuna Sittard nog weggegeven. De thuisploeg speelde beter dan de medepromovendus en ging de slotfase in met een 3-1 voorsprong. De Limburgers kregen in een matige, maar vooral na rust spannende wedstrijd alsnog een punt. Doelman Kjell Scherpen ging de mist in bij twee hoge ballen, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Emmen blijft zodoende hangen in de degradatiezone, met één puntje voorsprong op Fortuna.

FC Emmen speelde met twee nieuwelingen ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. Luciano Slagveer werd gepasseerd en vervangen door Nicklas Pedersen. Michael Chacón nam de plek van de geblesseerd geraakte Reuven Niemeijer over. De gasten uit Sittard speelden met dezelfde basiself die thuis met 0-2 van Ajax verloor.

Fortuna-trainer René Eijer en assistent Kevin Hofland grepen tijdens de rust hardhandig in. Marco Ospitalieri en Ahmed El Messaoudi mochten niet meer terugkeren en werden vervangen door Mica Pinto en Lazaros Lamprou. Fortuna ging er niet beter van voetballen, maar speelde wel met meer power. Het had ook op gelijke hoogte kunnen komen, Lisandro Semedo zag een medespeler over het hoofd en schoot in het zijnet.

Net toen de Limburgers harder op de deur begonnen te kloppen, viel de treffer aan de andere kant. Ninaj verzuimde na een vrije trap van Caner Cavlan om voor buitenspel te stappen en invaller Jafar Arias kon ongehinderd binnenkoppen: 2-0. Lisandro Semedo scoorde echter snel tegen na oliedom balverlies van Keziah Veendorp, maar Bannink kon even later het halve veld oversteken na een fraaie steekpass van Jansen: 3-1 en het duel léék definitief gespeeld.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Kjell Scherpen 4.5; Gersom Klok 6.5, Keziah Veendorp 5, Nick Bakker 6, Caner Cavlan 5.5; Alexander Bannink 7, Glenn Bijl 6.5, Hilal Ben Moussa 6 (84. Tim Siekman -), Michael Chacón 5.5 (87. Wouter Marinus -), Anco Jansen 7, Nicklas Pedersen 3.5 (57. Jafar Arias 6.5)

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 5.5; Alessandro Ciranni 5, Wessel Dammers 5, Branislav Ninaj 5, Marco Ospitalieri 4 (46. Mica Pinto 5.5); Jorrit Smeets 5.5 (76. Finn Stokkers -), Ahmed El Messaoudi 5 (46. Lazaros Lamprou 5.5), José Rodriguez 5; Lisandro Semedo 4.5, Andrija Novakovich 6, Mark Diemers 5

Man of the match: Anco Jansen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling