FC Emmen doet matig Fortuna punt cadeau in doelpuntenfestijn

FC Emmen doet matig Fortuna punt cadeau in doelpuntenfestijn

7 oktober 2018 – FC Emmen heeft een zekere overwinning tegen Fortuna Sittard nog weggegeven. De thuisploeg speelde beter dan de medepromovendus en ging de slotfase in met een 3-1 voorsprong. De Limburgers kregen in een matige, maar vooral na rust spannende wedstrijd alsnog een punt. Doelman Kjell Scherpen ging de mist in bij twee hoge ballen, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Emmen blijft zodoende hangen in de degradatiezone, met één puntje voorsprong op Fortuna.

FC Emmen speelde met twee nieuwelingen ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. Luciano Slagveer werd gepasseerd en vervangen door Nicklas Pedersen. Michael Chacón nam de plek van de geblesseerd geraakte Reuven Niemeijer over. De gasten uit Sittard speelden met dezelfde basiself die thuis met 0-2 van Ajax verloor.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Beide promovendi probeerden om verzorgd te voetballen, maar onderscheidde zich vooral met balverlies. Vooral aan de kant van Fortuna Sittard was het bar en boos. Emmen werd in de loop van de eerste helft veel en veel sterker en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Uitblinker Bannink nam een steekpass van Anco Jansen in ontvangst en verraste doelman Alexei Koselev in de korte hoek. Aanvoerder Wessel Dammers veranderde de bal van richting en kreeg het eigen doelpunt op zijn naam. Glenn Bijl had direct daarna voor 2-0 kunnen zorgen, maar schoot uit vrijstaande positie net naast.

Fortuna-trainer René Eijer en assistent Kevin Hofland grepen tijdens de rust hardhandig in. Marco Ospitalieri en Ahmed El Messaoudi mochten niet meer terugkeren en werden vervangen door Mica Pinto en Lazaros Lamprou. Fortuna ging er niet beter van voetballen, maar speelde wel met meer power. Het had ook op gelijke hoogte kunnen komen, Lisandro Semedo zag een medespeler over het hoofd en schoot in het zijnet.

Net toen de Limburgers harder op de deur begonnen te kloppen, viel de treffer aan de andere kant. Ninaj verzuimde na een vrije trap van Caner Cavlan om voor buitenspel te stappen en invaller Jafar Arias kon ongehinderd binnenkoppen: 2-0. Lisandro Semedo scoorde echter snel tegen na oliedom balverlies van Keziah Veendorp, maar Bannink kon even later het halve veld oversteken na een fraaie steekpass van Jansen: 3-1 en het duel léék definitief gespeeld. 

De eerste thuiszege op Eredivisie-niveau leek binnen voor Emmen, maar Fortuna maakte vanuit het niets de aansluitingstreffer. Scherpen kwam totaal onnodig van zijn lijn af en liet zich verrassen door een kopbal van Finn Stokkers: 3-2. Verdediger Tim Siekman werd ingebracht om Stokkers te bewaken, maar maakte een onnodige overtreding op zijn spits. Fortuna mocht nog een vrije trap nemen en José Rodriguez kopte de 3-3 binnen, waarbij de jonge Emmen-goalie er wederom niet geweldig uitzag. Trainer Dick Lukkien zal zodoende alles behalve content zijn met het reesultaat, terwijl de bezoekers uit Sittard blij mogen zijn met de remise, maar de nodige zorgen hebben over het bij tijd en wijle vertoonde spel.

Opstellingen en beoordelingen*   
FC Emmen: Kjell Scherpen 4.5; Gersom Klok 6.5, Keziah Veendorp 5, Nick Bakker 6, Caner Cavlan 5.5; Alexander Bannink 7, Glenn Bijl 6.5, Hilal Ben Moussa 6 (84. Tim Siekman -), Michael Chacón 5.5 (87. Wouter Marinus -), Anco Jansen 7, Nicklas Pedersen 3.5 (57. Jafar Arias 6.5)

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 5.5; Alessandro Ciranni 5, Wessel Dammers 5, Branislav Ninaj 5, Marco Ospitalieri 4 (46. Mica Pinto 5.5); Jorrit Smeets 5.5 (76. Finn Stokkers -), Ahmed El Messaoudi 5 (46. Lazaros Lamprou 5.5), José Rodriguez 5; Lisandro Semedo 4.5, Andrija Novakovich 6, Mark Diemers 5

Man of the match: Anco Jansen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd