PSV werd elk seizoen kampioen waarin het met 8 zeges opende

7 oktober 2018, 13:52

Ze moeten er nog even op wachten in Eindhoven vanwege de interlandperiode, maar als PSV op 20 oktober in eigen huis van FC Emmen wint, beleeft het de beste seizoensstart in liefst 31 jaar. De Eindhovenaren hebben momenteel de eerste acht duels al gewonnen in de Eredivisie, dat lukt drie keer eerder. Maar minimaal de eerste negen duels winnen, lukte alleen in het seizoen 1987/88, al werd het in al die seizoenen wel kampioen.

Dat zocht het Eindhovens Dagblad uit. Met FC Emmen en FC Groningen als programma na de interlandbreak - tussendoor volgt nog wel de ontmoeting met Tottenham Hotspur - biedt het programma ook de ruimte om de goede reeks van overwinningen door te zetten. PSV werd wel in alle drie keer dat het eerder lukte (1974-1975, 1987-1988 en 1999-2000) uiteindelijk ook kampioen van de Eredivisie. 

Voor het record uit 1987 is gebroken, moet er nog wel heel wat gebeuren. Destijds won de ploeg van Guus Hiddink de eerste zeventien (!) wedstrijden van de Eredivisie. Overigens staat PSV ook Europees in een bijzonder rijtje: in de belangrijke Europese competities bleven alleen Juventus en Paris Saint-Germain tot dusver volledig foutloos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen