Allegri stelt nieuwe doelen bij almaar winnend Juventus

7 oktober 2018, 10:39

Massimiliano Allegri won met Juventus ook de achtste wedstrijd van het Serie A-seizoen. Hoewel Napoli dat vorig jaar ook presteerde, gebeurde dat slechts acht keer eerder in de hele historie van de Italiaanse competitie. Een van de geheimen van de Oude Dame is het feit dat coach Allegri nieuwe targets opstelt. "Als we geen nieuwe doelen stellen, lopen we het risico dat we achterover gaan leunen."

De nieuwe doelstelling van de trainer is om een flinke periode de nul te houden, te beginnen met het duel met Udinese (0-2 winst). "Het was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen, Udinese heeft vrijwel niets gecreëerd", toonde de oefenmeester zich na het duel zeer tevreden. "We hadden een grote vastberadenheid. De jongens weten waar we aan werken en werden ondanks een voorsprong niet gemakkelijk."

In een 4-3-3-systeem met Cristiano Ronaldo én Paulo Dybala maakte de club veel indruk. "Ze deden het goed om telkens druk te zetten en de bal terug te winnen. Dat deden ze om de beurt, waarbij Mario Mandzukic het meest behulpzaam is voor de verdediging", wist de coach, die ook mooie woorden had voor doelpuntenmaker Rodrigo Bentancur. "Hij heeft veel indruk gemaakt op het middenveld, zowel tactisch als technisch", aldus Allegri.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen