Trainerkerkhof VfB Stuttgart zet door: Korkut ontslagen

7 oktober 2018, 09:36   Bijgewerkt: 7 oktober 2018, 12:34

VfB Stuttgart heeft wederom haar trainer ontslagen. Tayfun Korkut is door de clubleiding al na zeven wedstrijden op straat gezet, als eerste coach in de Bundesliga. Vorig seizoen werd hij nog aangesteld, toen hij het stokje overnam van Hannes Wolf, die eveneens aan de kant werd gezet. Hoewel hij zijn ploeg behoedde voor degradatie is er vanuit de clubleiding te weinig hoop dat hem dat dit jaar weer lukt. Momenteel staat de Stuttgart laatste met vijf punten.

"Het gebrek aan sportieve ontwikkeling in de loop van dit seizoen en de negatieve resultaten hebben ons gevraagd om deze stap te zetten", aldus sportief directeur Michael Reschke. Stuttgart verloor zaterdag met 3-1 van Hannover 96. "Tayfun nam het vorig seizoen in een moeilijke situatie over en we zijn hem erg dankbaar wat hij destijds heeft gepresteerd."

Volgens president Wolfgang Dietrich was het gezien vorig jaar dan ook een moeilijke keuze. "We waren er namelijk van overtuigd dat hij de positieve trend kon doorzetten, maar dat is helaas niet gelukt. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst", aldus de voorzitter, die het tijdelijke contract van Korkut nog wel verlengde.

Ook assistenten Ilija Aracic en Steven Cherundolo moeten vertrekken: een (tijdelijke) opvolger is nog niet gepresenteerd. Korkut en Wolf waren overigens niet de enige coaches die voortijdig vertrokken bij de club de laatste jaren: sinds het ontslag van Thomas Schneider in 2014 had de club tien (!) verschillende coaches aan het roer, onder wie Nederlanders Huub Stevens (2x) en Jos Luhukay.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen