Riekerink blij met Lammers: "Hij is eigenlijk tweebenig"

7 oktober 2018, 08:54   Bijgewerkt: 7 oktober 2018, 10:10

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg tegen De Graafschap, wat een 0-5 overwinning opleverde. Met name over de jonge aanvaller Sam Lammers, hij maakte twee treffers, was de oefenmeester vol lof. "Hij is een veelzijdige spits en ik heb van hem genoten."

"Sam is iemand die een bal kan afmaken, maar ook veel creativiteit heeft, hij kan dribbelen, zich vrijspelen en van afstand gericht kan schieten. Altijd gericht, nooit hard", glimlachte Riekerink tegenover FOX Sports. Dat Lammers in Doetinchem een prachttreffer van ver met links maakte, deed de mensen twijfelen of hij nou rechts- of linksbenig is. "Hij is rechts, maar kan ook heel veel met links. Eigenlijk is hij echt tweebenig."

Hoewel de Friezen uiteindelijk met een 0-5 naar huis keerden, zag Riekerink nog wel wat verbeterpunten. "Voor rust kon iedereen in zijn kracht spelen, na de pauze werd het toch nog wat rommelig." Al was hij desondanks wel tevreden. "We hebben een grote stap gezet, maar het is slechts één wedstrijd. De laatste duels zijn we redelijk stabiel, maar met Ajax en AZ krijgen we na de interlandbreak een mooie uitdaging."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen