Koploper PSV voetbalt zich zonder moeite langs pover VVV

7 oktober 2018, 01:07

PSV heeft zaterdagavond zonder zich al te veel in te spannen VVV opzij weten te zetten. In een weinig enerverend duel in het Philips Stadion hadden de Eindhovenaren de volledige controle en dus waren enkele bevliegingen voldoende voor een simpele zege. Hirving Lozano brak in de eerste helft de ban voor PSV, waarna Luuk de Jong na een dik uur voetballen de score kon verdubbelen. Invaller Erick Gutiérrez met een schuiver en Lozano vanaf de stip maakten het karwei af: 4-0.

PSV, dat de afgelopen week maar liefst vijf spelers geselecteerd zag worden voor het Nederlands Elftal, begon rustig aan het duel. De Eindhovenaren hadden het Champions League-duel van afgelopen woensdag tegen Inter Milaan in de benen en wilden zodoende niet van meet af aan vol gas geven. Desalniettemin had de ploeg van Mark van Bommel de volledige controle over het duel, niet in de laatste plaats omdat VVV het allemaal maar liet gebeuren. Die controle van PSV manifsteerde zich voor het eerst na een kwartier toen Angeliño over links door kwam en een slimme voorzet afleverde. De bal ging voor het doel langs, maar werd door Christiaan Kum duidelijk met de hand beroerd. Scheidsrechter Mulder nam het niet waar en ook de VAR greep niet in, waardoor een strafschop uit bleef.

Een Eindhovense voorsprong leek er na een half uur te komen, toen Trent Sainsbury in alle vrijheid kon binnenkoppen. De verdediger nam dat klusje echter veel te licht op en zag de bal op het lichaam van Lars Unnerstall eindigen. VVV kwam er behoudens een halve kans voor Ralph Seuntjens ondertussen totaal niet aan te pas en dus was het een kwestie van tijd voor PSV daadwerkelijk de trekker over haalde. Dat gebeurde zo'n tien minuten voor de rust, toen VVV via uitstekend combinatievoetbal over de as van het veld kapot werd gespeeld. Na een kaats van Luuk de Jong schatte Lozano een bal op waarde in, Unnerstall daarmee kansloos latend. De 1-0 leidde een fase in waarin PSV tot aan de rust door wilde drukken, maar gescoord werd er voor de thee niet meer en dus was VVV nog in leven.

Veel verschil maakte het niet, want na een dik uur verdubbelde PSV de voorsprong. Unnerstall grabbelde wat bij een voorzet, waardoor VVV de bal niet weg kreeg. Angeliño kon daardoor opnieuw voorzetten en vond het hoofd van Luuk de Jong, die het duel met zijn hoofd al vroeg in het slot gooide. De treffer van De Jong leek de definitieve doodsteek voor het duel, dat qua vermaak bijzonder weinig meer te bieden had. Het venijn van de wedstrijd zat hem evenwel in de start. Het thuispubliek kon vlak voor tijd namelijk nog tweemaal juichen. Eerst toen invaller Guti onbedreigd de bal in de verre hoek kon schuiven en enkele minuten later toen Mulder op advies van de VAR naar de stip wees na een overtreding van  Kum op Hendrix. Kum was op het moment van de penalty al gewisseld en dus werd hem een rode kaart bespaard. De score liep echter nog wel verder op, want Lozano faalde niet vanaf de stip.

PSV houdt met de 4-0 zege de koppositie stevig in handen en kan zodoende met een goed gevoel de interlandbreak in.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 6.5, Trent Sainsbury 6, Nick Viergever 6, Angeliño 7.5 (80. Aziz Behich -); Pablo Rosario 6.5, Gastón Pereiro 6.5 (70. Erick Gutierrez 7), Jorrit Hendrix 7; Steven Bergwijn 7 (90. Donyell Malen -), Luuk de Jong 7, Hirving Lozano 7.5

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 4.5; Moreno Rutten 5.5, Jerold Promes 4.5 (56. Roel Janssen 5), Nils Röseler 5, Christiaan Kum 6 (90. Damien van Bruggen -); Ralf Seuntjens 5, Danny Post 6, Tino Susic 5.5; Jonathan Opoku 6, Jay-Roy Grot 5.5, Patrick Joosten 5 (63. Peniel Mlapa 5)

Man of the match: Angeliño

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen