Geen megabedragen Feyenoord: "Doen onze concurrenten wel"

6 oktober 2018, 11:05

Feyenoord liet vrijdag trots de jaarcijfers van het afgelopen boekjaar zien. In Rotterdam maakte de club een recordomzet van bijna honderd miljoen euro bekend en liet het weten meer dan tien miljoen euro winst te maken. Dit jaar miste Feyenoord plaatsing voor Europees voetbal en dat gaan ze weer merken in de omzetcijfers: "Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar."

Volgens algemeen directeur Jan de Jong is de Champions League een lucratief toernooi en zijn daardoor de omzetcijfers van Feyenoord zo hoog. "Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs", vertelt hij in Algemeen Dagblad. "Ook de winst van de KNVB Beker leverde miljoenen op."

Dit jaar geen miljoenen dus, want Feyenoord werd in de voorrondes van de Europa League uitgeschakeld door AS Trencin. Dat is financieel en sportief pijnlijk, weet De Jong. "Augustus is zo'n belangrijke maand voor een club als Feyenoord. Europees spelen is gezien de nieuwe status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien."

Financieel lijkt Feyenoord het ondanks de Champions League-miljoenen toch af te leggen tegen Ajax en PSV, waar bedragen boven de tien miljoen voor spelers geen uitzondering lijken. "Wij kochten nog nooit een speler die duurder was dan acht miljoen euro", vergelijkt De Jong. "Dat doen onze concurrenten wel."  ?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen