Maher terug in Alkmaar: "Ik ben altijd positief gebleven"

6 oktober 2018, 10:40

Het kan verkeren in de voetballerij. Adam Maher gold jaren geleden als een gigantisch talent in het shirt van AZ. De middenvelder werd international, won de beker en verkaste voor dik zes miljoen euro naar PSV. Daar brak hij niet door en inmiddels is de 25-jarige terug in Alkmaar. "Ik ben altijd positief gebleven."

De vijfvoudig international van het Nederlands elftal keerde vorige maand met een contract op zak terug in Alkmaar, nadat hij eerder al even meetrainde met de ploeg van John van den Brom. In gesprek met Algemeen Dagblad geeft Maher toe dat hij de laatste jaren weinig ontwikkeling heeft doorgemaakt, maar hij blijft hoopvol. "Ik ben nog maar 25 en ik heb nog zoveel jaar te gaan."

De klasse die hij bij AZ etaleerde, kwam hij in het shirt van PSV nooit echt uit. Hij kwam tot meer dan honderd wedstrijden, maar maakte geen onuitwisbare indruk. Een verhuurperiode aan Osmanlispor werd ook geen succes, net als het korte verblijf bij FC Twente. "Ik denkt dat niemand kan klagen over mijn mentaliteit. Ik ben altijd positief gebleven, maar uiteindelijk vocht ik tegen een muur. Zo voelde het."

Terug in Alkmaar merkt Maher dat het voor hem wat vrijer voetballen is. "Van jeugdspelers zien de meesten dingen door de vingers. Bij PSV ontstond een ander beeld van me. Dan moet je presteren." Presteren mag Maher zondag ook, als hij met AZ tegen Ajax voetbalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen