John de Jong dankt voorganger: "Veel geleerd van Marcel Brands"

6 oktober 2018, 10:11

Met de aanstelling van John de Jong als opvolger van Marcel Brands heeft PSV een nieuwe technisch manager gevonden. De oud-speler van de club is bekend met de Eindhovense werkwijze, aangezien hij sinds 2005 bij PSV rondloopt en meekeek bij Brands. "Hij heeft mij ruimte gegeven om het vak te leren kennen."

In gesprek met de NOS dankt De Jong zijn voorganger, die deze zomer naar Everton vertrok. "Ik heb veel geleerd van Marcel Brands, die hier in 2010 binnenkwam. Hij heeft mij de ruimte gegeven om het vak te leren kennen." De club leren kennen was inmiddels niet meer nodig. De Jong sloot hier in 2008 zijn carrière als speler af, werd vervolgens scout en promoveerde in 2013 tot hoofdscout bij PSV. 

De 'Brands-lijn' doortrekken klinkt De Jong als muziek in de oren. Al zal hij zijn eigen accenten toevoegen. "Ik wil alleen misschien iets meer dan Marcel wedstrijden blijven kijken. Dat vind ik fijn. Even weg van het bureau en een vinger aan de pols houden op de spelersmarkt. Spelers bekijken en hun ontwikkeling zien, daar ligt mijn kracht. Ik zal meer onderweg zijn dan Brands."

Deze zomer was De Jong al als interim-manager aan de slag bij PSV. Zijn meest opzienbarende wapenfeit was het binnenhalen van de Mexicaan Érick Gutiérrez. "Het is altijd een samenwerking tussen de directie en de trainer wie we binnenhalen. Ook Gutiérrez hebben we samen binnengehaald, alleen ben ik er verantwoordelijk voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen