Huurling Unnerstall hoopt met VVV op stunt tegen PSV

Huurling Unnerstall hoopt met VVV op stunt tegen PSV

6 oktober 2018 – VVV-Venlo heeft met Lars Unnerstall een van de beste doelmannen van de Eredivisie onder de lat staan. De PSV-huurling staat met de Limburgers zaterdagavond voor het eerst tegenover de Eindhovenaren als contractspeler van de landskampioen. "We moeten het zo lang mogelijk op 0-0 zien te houden. Dan worden de fans in Eindhoven misschien een beetje ongeduldig."De 28-jarige Duitser maakte vorig seizoen in het keepersshirt van de Venlonaren veel indruk. Het leverde hem een contract op bij PSV, dat hem direct weer verhuurde aan VVV. Unnerstall geeft toe op dit moment niet veel mensen rondom PSV te spreken. "Op dit moment heb ik alleen af en toe contact met keeperstrainer Ruud Hesp van PSV", vertelt hij tegen Eindhovens Dagblad. "Ik focus me volledig op VVV, dat kan ook niet anders. Het begin was goed, maar we kunnen elk puntje gebruiken."

Unnerstall zag dat zijn collega Jeroen Zoet tegen Internazionale geen beste beurt maakte met twee cruciale fouten. "Hij weet natuurlijk hoe het leven van een keeper soms is. De ene keer is het 1-0 voor je ploeg, houd je een serie ballen en ben je de held. De andere dag gebeurt er een keer zoiets. In de Eredivisie heeft de PSV-doelman doorgaans minder te doen dat Unnerstall onder de Venlose lat. De oud-keeper van Schalke 04 weet dat er volged jaar plannen met hem zijn in Eindhoven. "Tegen mij is gezegd dat er met Jeroen verschillende dingen konden gebeuren. Ik verheug me erop om met hem de concurrentie aan te gaan, mocht dat de situatie worden. Daarnaast geldt dat PSV zich altijd wil ontwikkelen en dan heb je minstens twee goede keepers nodig."

Eerst wacht de zaterdagavond, waar hij met VVV tegen zijn huidige werkgever in Eindhoven speelt. Unnerstall hoopt op een stuntje. "We moeten het zo lang mogelijk op 0-0 zien te houden. Dan worden de fans in Eindhoven misschien een beetje ongeduldig, want ze willen niet tegen VVV gelijkspelen. Als dat lukt en we komen een beetje aan voetballen toe, via een counter of standaardsituatie, zit er misschien iets in."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020