Til niet opgeroepen voor Jong Oranje: "Met ups en downs"

6 oktober 2018, 09:19

De selectie van Jong Oranje baarde afgelopen vrijdag opzien. Coach Erwin van de Looi liet onder meer voormalig aanvoerder Guus Til thuis. Ondanks het feit dat Van de Looi de AZ-aanvoerder een uitstekende speler vindt, denkt hij aan de toekomst van Jong Oranje. "Dan maak je een andere keuze in het team en die is niet lichtzinnig genomen."

De oud-coach van FC Groningen en Willem II gaf de voorkeur boven Bart Ramselaar. In een interview met De Telegraaf licht hij zijn keuze toe. "Bart is een jongen die al bij het Nederlands elftal heeft gezeten en bij een ploeg zit die Champions League speelt. Ik wilde ook niet beiden selecteren en één van die twee op de bank zetten."

Volgens Van de Looi is Til 'een heel goede speler, een aanvoerderstype, een uitstekende prof en een goede jongen'. Lofuitingen genoeg om hem te selecteren, maar die keuze heeft de trainer dus niet gemaakt. Van de Looi denkt niet dat hierdoor de ontwikkeling van de AZ-captain stagneert. "Een ontwikkeling gaat met ups en downs en ik vind dit geen down. Bij AZ speelt hij ook zijn wedstrijden."

Zijn college John van den Brom had minder begrip voor de absentie van Til en Thomas Ouwejan bij Jong Oranje. De AZ-coach omschreef de beslissing eerder al als 'belachelijk'. Zondag speelt AZ de lastige pot tegen Ajax. En dat doen ze waarschijnlijk wel met Til en Ouwejan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen