Gisteren gemist: Leeuwinnen starten sterk, eerste zege Advocaat

6 oktober 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 5 oktober.

Opgeleefd Oranje ruikt finale play-offs na klinkende zege

Een overtuigend Oranje heeft vrijdagavond in Breda een goede eerste stap gezet in de play-offs voor het WK in Frankrijk. In een uitverkocht Rat Verlegh Stadion werd Denemarken op basis van wilskracht met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen voor rust en kwamen voort uit schitterende aanvallen. Uitblinker Shanice van de Sanden was bij de 1-0 de aangever en scoorde zelf met het hoofd de 2-0. Dinsdag mag Oranje deze voorsprong verdedigen in Denemarken.

Gustafson bezorgt Advocaat eerste zege bij Utrecht

Dick Advocaat heeft zijn eerste zege geboekt als trainer van FC Utrecht. In een wedstrijd die bij vlagen zeer ondermaats was, bleek Simon Gustafson het goudhaantje. De Zweed, die zijn rode kaart van vorige week tegen FC Groningen geseponeerd zag worden, maakte beide treffers: 2-1.

Klaassen schiet Werder Bremen langs VfL Wolfsburg

Davy Klaassen heeft vrijdagavond een belangrijke rol gespeeld bij de 2-0 zege van Werder Bremen op VfL Wolfsburg. De Nederlandse middenvelder opende in het Weser-Stadion vlak voor rust de score. Klaassen nam het in Bremen op tegen Wout Weghorst en Paul Verhaegh. Eerstgenoemde maakte de negentig minuten vol, laatstgenoemde bleef de hele wedstrijd op de bank.

Koploper Almere City lachende derde in Eerste Divisie

Almere City is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. Het elftal van Michele Santoni won vrijdagavond zelf van NEC (1-0) en zag dat de concurrentie in blessuretijd punten verspeelde. Go Ahead Eagles stevende af op een driepunter tegen Sparta, maar kreeg laat de gelijkmaker om de oren (2-2). Datzelfde gold voor FC Twente op bezoek bij FC Eindhoven (1-1).

Brighton & Hove Albion wint bij eerste basisplek Jahanbakhsh

Brighton & Hove Albion heeft vrijdagavond een 1-0 zege geboekt op West Ham United. Alireza Jahanbakhsh maakte tegen de Londense club zijn langverwachte basisdebuut in de Premier League. Davy Pröpper stond tachtig minuten op het veld, Jürgen Locadia kwam vlak voor tijd van de bank.

Cocu grijpt in bij Fenerbahçe: drietal uit selectie gezet

Phillip Cocu heeft twee dagen voor het treffen met Medipol Basaksehir ingegrepen bij Fenerbahçe. In een officieel statement maakt de Turkse topclub bekend dat Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe en Nabil Dirar voor onbepaalde tijd geen deel uitmaken van de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen