Klaassen schiet Werder Bremen langs VfL Wolfsburg

5 oktober 2018, 22:22

Davy Klaassen heeft vrijdagavond een belangrijke rol gespeeld bij de 2-0 zege van Werder Bremen op VfL Wolfsburg. De Nederlandse middenvelder opende in het Weser-Stadion vlak voor rust de score. Klaassen nam het in Bremen op tegen Wout Weghorst en Paul Verhaegh. Eerstgenoemde maakte de negentig minuten vol, laatstgenoemde bleef de hele wedstrijd op de bank.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na 35 minuten spelen. Klaassen reageerde attent toen de verdediging van Wolfsburg de bal niet uit het strafschopgebied wist te werken. Al vallend nam de recordaankoop van Werder Bremen de bal op de slof, waarmee hij de 1-0 op het scorebord zette. Een paar minuten voor tijd besliste Johannes Eggestein de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Het tweede competitiedoelpunt van Klaassen heeft Werder Bremen de vierde zege van het seizoen opgeleverd. De club stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in de Bundesliga, al komt het gros van de competitiegenoten op de zaterdag en zondag nog in actie. Wolfsburg bevindt zich op de zevende plaats, maar dreigt uit het linkerrijtje te vallen.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!