Van der Ende: "Van Benthem zal wel een eigen plein krijgen"

5 oktober 2018, 16:55

Mario van der Ende heeft met verbazing kennisgenomen van het nieuws dat Robin van Persie is vrijgesproken door de tuchtcommissie. De oud-arbiter vindt Joris van Benthem, de huisjurist van Feyenoord, weer eens goed werk heeft geleverd. De afgelopen jaren zorgde Van Benthem er al voor dat onder anderen Rick Karsdorp, Eljero Elia en Michiel Kramer werden vrijgesproken.

"Toen ik de overtreding van Van Persie zag, dacht ik aan rood. Je kan wel zeggen dat hij niet de intentie had om iemand te blesseren, maar hij kwam toch aardig in. Het verbaast me dat hij vrijuit gaat. Dat is een knap staaltje. Joris van Benthem zal in Rotterdam wel een eigen plein krijgen. Als ik Van Bronckhorst was, zou ik hem een basisplaats geven", grapt Van der Ende in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In de vorige speelronde ontving ook FC Utrecht-speler Simon Gustafson een rode kaart. Die kaart werd deze week geseponeerd. "Bij Gustafson heeft dat te maken met incompetentie van personen. Nijhuis (scheidsrechter) ging zijn eigen gang en Manschot (VAR) durfde niet te zeggen dat hij de beelden moest gaan bekijken. Hij twijfelde. Dan heeft het systeem geen zin. Bij Van Persie worden twee scheidsrechters overruled door de tuchtcommissie. Óf Van Benthem heeft een paar mazen in de wet gevonden."

Om meer van zulke zaken te krijgen, zou de VAR volgens Van der Ende meer verantwoordelijkheid moeten krijgen. "Twee zien meer dan één, maar één moet de beslissing nemen. Dat moet de VAR zijn. Die heeft geen wedstrijdemotie, heeft iets meer tijd en heeft meer beelden tot zijn beschikking. Het is net als met de politie. Hij houdt je aan als je te hard rijdt, maar bepaalt niet de hoogte van de boete.''

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen