Van de Beek reageert: "Ik moet me focussen op Ajax"

5 oktober 2018, 16:06   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 16:16

Het verhaal van Donny van de Beek is bekend: de 21-jarige middenvelder was vorig seizoen een onbetwiste basisspeler, maar moet in het nieuwe seizoen meestal genoegen nemen met een reservevol. Zijn management liet donderdag weten dat een vertrek bij Ajax een optie is als de situatie van de Oranje-international niet verandert. Van de Beek zelf wil niet te veel kwijt over de eventuele consequenties als hij (te) weinig aan spelen toekomt.

"Het enige wat ik kan doen is mijn voeten laten spreken. Ik doe gewoon mijn best en probeer mijn rol zo goed mogelijk in te vullen. Ik moet me nu gewoon focussen op Ajax en het niet te veel daarover hebben", vertelt de Ajacied tegenover FOX Sports. Tegen Bayern München begon Van de Beek dinsdag in de basis. Onbekend is of Erik ten Hag tegen AZ weer met hem start. "Ik hoop het wel. Mijn best doen is het enige wat ik kan doen. De trainer bepaalt."

Ten Hag kiest dit seizoen vaak voor een middenveld bestaande uit Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Frenkie de Jong. Ondanks dat Van de Beek vaak op de bank begint, is hij door bondscoach Ronald Koeman wel opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Zoals bekend is, speel ik de laatste tijd niet altijd. Dan kun je er ook niet bij zitten. Het spreekt veel vertrouwen uit, daar ben ik blij mee."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen