Wormuth vol lof over spelers, maar wil nog iets meer constantie

Wormuth vol lof over spelers, maar wil nog iets meer constantie

5 oktober 2018 – Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth geniet momenteel volop in de Eredivisie. De ploeg van de Duitser staat op de gedeelde tweede plaats, samen met Ajax en Feyenoord. De coach is dan ook vol lof over zijn selectie: "Onze spelers zijn fantastisch en werken heel hard, zondag kunnen ze weer laten zien wat ze kunnen."En komend weekend tegen Vitesse wil de trainer vooral goed voetbal zien, want dat is volgens hem cruciaal. "Het belangrijkste is de manier van spelen, als die prestaties goed zijn dan brengt dat punten", legt hij uit op de clubsite. En het spel moet volgens de Duitser vooral nog constanter worden. 

"Soms is het in fasen fantastisch, maar daarna kan er ook een fase volgen waarin je je afvraagt wat er aan de hand is. Soms denken we teveel na over het blijven winnen en sluipt er wat angst in om te verliezen. Daarom heb ik afgelopen week met een glimlach gezegd dat we misschien maar eens moesten verliezen, maar dat wil ik natuurlijk niet echt", relativeert hij zijn eigen uitslagen.

Dat het tegen Vitesse ongetwijfeld een moeilijk karwei wordt, erkende hij echter ook. "Vitesse speelt goed voetbal en zeker thuis zullen ze niet afwachten. Wij zullen de ruimtes moeten benutten. Vitesse-uit is heel anders dan De Graafschap-thuis of FC Emmen-thuis. Het is een uitdaging." Robin Pröpper, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (allen knie) en Silvester van der Water (lies) zijn niet beschikbaar voor Wormuth.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 april 2019

  2. woensdag 17 april 2019