Van den Brom volledig oneens met keuzes Van de Looi

Van den Brom volledig oneens met keuzes Van de Looi

5 oktober 2018 – John van den Brom vindt het onbegrijpelijk dat AZ-spelers Guus Til en Thomas Ouwejan ontbreken bij Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi maakte vrijdag de selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met Jong Letland en Jong Oekraïne. Van de Looi zette Ouwejan nog wel op de stand-by-lijst. "Ik ben het er volledig mee oneens en dat heb ik de bondscoach ook laten weten", is Van den Brom duidelijk."Het was geen leuk gesprek, kan ik je vertellen. Ik vind het belachelijk", citeert De Telegraaf de trainer van AZ. "Die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we standaard teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal, zoals ze dat ook bij AZ doen. En dan krijg je nu zo het deksel op je neus. Terwijl Guus nota bene aanvoerder van Jong Oranje was. Dat is ook lekker veel waard, blijkt nu."

Van de Looi gaf PSV'er Bart Ramselaar de voorkeur boven Til, die in maart nog debuteerde voor het Nederlands elftal. Op de linksbackpositie viel de keuze op Rick van Drongelen en Tyrell Malacia, die voor het eerst bij Jong Oranje zit, en niet op Ouwejan. "Ook daarin snap ik de logica niet. Van Drongelen is helemaal geen linksback. Ramselaar speelt nooit en is ook nog ouder dan Guus."

Met Teun Koopmeiners en Oussama Idrissi levert AZ nog wel twee spelers aan Jong Oranje. Keeper Marco Bizot meldt zich maandag bij de selectie van het Nederlands elftal.

Lees ook: Van de Looi roept debutanten op met het oog op toekomst

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019