Uth kan tegen Nederlands elftal debuteren voor Duitsland

5 oktober 2018, 12:52

Mark Uth debuteert in de selectie van Oranje-opponent Duitsland. De oud-spits van sc Heerenveen maakt deel uit van de 23-koppige selectie. Duitsland speelt volgende week zaterdag voor de Nations League tegen Nederland. Drie dagen later ontmoeten de ploeg van Joachim Löw Frankrijk.

Uth speelt sinds dit seizoen voor Schalke 04, waar de doelpuntenteller nog op nul staat. Vorig seizoen scoorde hij veertien doelpunten voor Hoffenheim. "We hebben Uth lang bekeken", licht Löw toe op de website van de Duitse bond. "Hij is dynamisch, snel en is gevaarlijk voor het doel. Nu willen we heb beter leren kennen."

Ilkay Gündogan (Manchester City) en Nils Petersen (SC Freiburg) ontbreken vanwege blessures. Doelman Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Sebastian Rudy (Schalke 04) en Jonas Hector (FC Köln) zijn terug bij Die Mannschaft. "Ik vertrouw op de spelers die in september ook tot de selectie behoorden. Ons wachten twee belangrijke wedstrijden. Tijdens wedstrijden tegen Nederland en Frankrijk gaat het bovendien ook om prestige", aldus Löw.

De selectie van Duitsland:

Lees meer:

- Danjuma

België mist De Bruyne

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen