Peterson is Speler van de Maand, Angelino beste talent

5 oktober 2018, 10:29   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 10:36

Kristoffer Peterson (foto) is uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de Maand. De linksbuiten van Heracles Almelo wordt beloond voor zijn doelpunten in september. De Zweed scoorde vier keer, en de afmaker had daar slechts vijf schoten voor nodig. PSV'er Angelino ontvangt de prijs voor Talent van de Maand, tevens zijn de Eindhovenaren hofleverancier voor het elftal van de maand.

Peterson is het hele seizoen al in vorm. Met acht doelpunten staat hij bovenaan op de topscorerslijst van de Eredivisie. Het leverde hem deze week ook al zijn debuut op in de nationale ploeg van Zweden, dat de komende interlandperiode speelt tegen Rusland en Slowakije. Angelino krijgt de prijs van Talent van de Maand, omdat de linksback de meeste dribbels (25) inzette en ook de meeste assists (3) gaf. Tevens staat de 21-jarige Spanjaard in de top-drie van ingezette tackles.

In het Elftal van de Maand staan vier spelers van PSV: Jeroen Zoet, Angelino, Daniel Schwaab en Hirving Lozano. Peterson, Tim Matavz (Vitesse), Matus Bero (Vitesse), Daniel Crowley (Willem II), Albert Gudmundsson (AZ), Eric Botteghin (Feyenoord) en Moreno Rutten (VVV-Venlo) maken het elftal compleet.

De verkiezing Eredivisiespeler- en talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen