Stegeman over Go Ahead: "Ik zie ons niet als titelkandidaat"

5 oktober 2018, 09:43

Go Ahead Eagles mag dan wel bovenaan staan in de Eerste Divisie, trainer John Stegeman vindt niet dat zijn ploeg een titelkandidaat is. Voorafgaand aan de topper met Sparta Rotterdam wilde de oefenmeester de verwachtingen dan ook temperen. "Ik zie ons niet als titelkandidaat. FC Twente, Sparta en NEC wel en misschien kunnen Almere City en Cambuur verrassen."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Opvallend: want Kowet staat aan kop van de Eerste Divisie na zeven wedstrijden. "We zijn allemaal in de ontdekkingsfase. Waar staan we? Wat kunnen we?", aldus de coach. "Ik ben erg tevreden over hoe dat gaat. Hoe goed je in de breedte bent, bepaalt uiteindelijk hoe hoog je gaat eindigen."

Volgens Stegeman heeft het ook met financiën te maken. "Als je geld hebt, heb je de beste spelers tot je beschikking. Dat wil niet zeggen dat het per se het beste team is, maar het helpt wel." De coach vindt dat Sparta op sterkte is gebleven, terwijl NEC en FC Twente veel nieuwelingen hebben gehaald. Dat Go Ahead desondanks gelijkspeelde tegen NEC, zegt volgens hem niet alles.

"We hadden zelfs kunnen winnen, maar het blijft een momentopname. De competitie wordt over 38 wedstrijden beslist en het is moeilijk om het lang vol te houden. Hoe goed je in de breedte bent, bepaalt uiteindelijk hoe hoog je gaat eindigen", aldus Stegeman.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen