Feyenoord noteert nettowinst van 11,6 miljoen euro

5 oktober 2018, 09:28   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 09:59

Feyenoord heeft over afgelopen seizoen een nettowinst van 11,6 miljoen euro geboekt. Daarnaast noteerden de Rotterdammers een recordomzet van 99,4 miljoen euro, die directeur Jan de Jong vorig weekend al aankondigde. Door de positieve resultaten is het eigen vermogen toegenomen van 24 miljoen euro naar 31,6 miljoen euro.

"Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van UEFA Champions Leaguevoetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de honderd miljoen euro aan", zegt De Jong op de website van Feyenoord. "Maar ook het spelen van Europa Leaguevoetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien."

Echter kiest Feyenoord ervoor om ieder jaar te begroten zonder Europees voetbal. "Met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt", legt De Jong uit. Omdat Feyenoord dit seizoen niet actief is in Europa, verwacht de club voor dit seizoen een omzet van 68 miljoen euro. Maar ook zonder Europees voetbal verwacht Feyenoord een positief resultaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen