Vitesse boekt voor het eerst sinds jaren een forse winst

5 oktober 2018, 08:33   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 09:22

Vitesse heeft voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer eens zwarte cijfers gedraaid. De Arnhemmers kunnen een winst van negen miljoen euro bijschrijven, terwijl dat een jaar eerder nog een verlies van tien miljoen euro was. Hoewel de huidige winst vooral op het conto van goede transfers te schrijven is, werkt de club ook hard aan een veel gezonder beleid.

Onder leiding van Joost de Wit werd er flink bezuinigd en was de doelstelling om elk jaar break-even te draaien. Afgelopen jaar lukte dat ruimschoots en werd er dus zelfs een flinke winst geboekt, mede door transfers. "Daarbij gaat het dan vooral om spelers als Zhang Yuning, Milot Rashica, Marvelous Nakamba en Eloy Room, maar ook een doorverkoop van Paul Verhaegh werkt bijvoorbeeld mee", aldus De Wit tegenover Omroep Gelderland.

Ook hielp het mee dat Vitesse in de Europa League speelde en de club steeg op de mediaranglijst van FOX Sports naar de vijfde plaats van Nederland, wat zo'n anderhalf miljoen euro extra oplevert. Al met al heeft de club inmiddels een eigen vermogen van zo'n 25 miljoen euro verzameld, waarmee ze tot de top van Nederland behoren.

Toch is De Wit nog zeker niet klaar. "Met stadion GelreDome ligt er bijvoorbeeld nog een fantastische uitdaging om onze basis verder te verstevigen en voor een extra boost te zorgen. En we willen weer Europees voetbal spelen. Kijk naar vorig seizoen. De thuiswedstrijd tegen Lazio Roma bijvoorbeeld. Dat is gewoon verslavend."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen