Nike en EA spreken zorgen uit over Ronaldo-soap

5 oktober 2018, 07:44   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 09:16

Nike en Electronic Arts (EA) hebben openlijk hun zorgen geuit over de soap rondom het mogelijke seksueel misbruik van Cristiano Ronaldo. Beide grote bedrijven houden de ontwikkelingen 'nauwlettend in de gaten'. De Portugees kreeg eerder wel steun van zijn club Juventus en ontkent zelf de beschuldigingen ook nog altijd in alle toonaarden.

'We zijn diep bezorgd over de verontrustende aantijgingen en zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden', schrijft zijn directe partner Nike, met wie hij een contract voor het leven heeft getekend, in een statement. Ook EA, de maker van FIFA waar Ronaldo op de cover staat, volgt de situatie op de voet. 'We verwachten dat coveratleten en ambassadeurs zichzelf gedragen op een manier die overeenkomt met de waarden van EA.'

Juventus kwam donderdagavond eveneens met een officiële verklaring naar buiten rondom Ronaldo, die [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339480/ronaldo-ontbreekt-wederom-in-portugese-selectie/,_blank,niet werd opgeroepen] voor het nationale team van Portugal. 'Cristiano Ronaldo heeft de afgelopen maanden zijn enorme professionaliteit en toewijding getoond. Dat is door iedereen bij Juventus gewaardeerd', verklaart de Oude Dame. 'De gebeurtenissen die naar verluidt dateren van bijna tien jaar geleden veranderen deze mening niet. Iedereen die deze grote kampioen kent, deelt deze mening.

Het Duitse Der Spiegel kwam vorige week met het verhaal naar buiten. Het tijdschrift is inmiddels aangeklaagd door Ronaldo. Volgens zijn advocaat is het waarschijnlijk een van de grootste schendingen van de privacyrechten. De soap krijgt ongetwijfeld nog een (flinke) staart de komende weken.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen