Hoogma snapt Eerste Divisie over interlands: "Dit is dramatisch"

5 oktober 2018, 09:15

Niet alleen de clubs, maar ook de KNVB zit flink in haar maag met de ongelukkige planning van de Eerste Divisie. Dat er wedstrijden tegelijk vallen met (jeugd)interlands vinden ze ook op de burele in Zeist erg vervelend. Een oplossing ziet directeur Nico-Jan Hoogma echter nog niet direct. "Het ergste is het voor de spelers, die moeten een keuze maken die niet te maken valt."

Hoewel de clubs uiteindelijk grotendeels voor stemden (veertien van de zestien) met het spelen in de interlandweken, waren de degradanten uiteindelijk allemaal tegen. "Dit is een item dat natuurlijk constant speelt en waar wij als KNVB gigantisch last van hebben", aldus Hoogma tegenover De Telegraaf. Hoewel Hoogma zich hard maakt om wedstrijden te verplaatsen, zou dat op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid niet te doen zijn.

Ook kan de KNVB niet zomaar spelers vrijaf geven van de nationale ploeg. Hoogma: "Dan belt bijvoorbeeld Ajax dat zij helemaal niet kunnen spelen en weer andere clubs missen ook buitenlandse internationals. Dat het nu op deze manier escaleert, dat geeft nog meer aan dat je geen competitie in het betaald voetbal kunt spelen tijdens internationale weken."

Een directe oplossing is er dus nog niet, terwijl de problemen al groot waren. Naast de soap met Joël Drommel, liep ook Sparta Rotterdam zich openlijk uit tegen het beleid van de voetbalbond. Ook NEC liet eerder al weten moeite te hebben met het feit dat er gespeeld moet worden tijdens de interlandbreak.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen