Groep H: De Guzman wint, hoofdrol Gözübüyük, Strootman gelijk

4 oktober 2018, 22:55   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 23:16

Eintracht Frankfurt heeft ook de tweede wedstrijd in groep H gewonnen. Terwijl de arbitragezaak van de rode kaart van Robin van Persie liep, trok Serdar Gözübüyük wederom tweemaal (terecht) rood, waardoor SS Lazio met negen man speelde tegen Jonathan de Guzman en co, die daar optimaal van profiteerden. Kevin Strootman had het met Olympique Marseille een stuk zwaarder en kwam niet verder dan een remise tegen Apollon Limassol.

Eintracht Frankfurt - SS Lazio 4-1

Met Jonathan de Guzman in de basis kende de thuisploeg een geweldige start. Uit een hoekschop van de Nederlander werkte Danny da Costa van dichtbij de 1-0 binnen na enkele minuten. Een kwartier later kon Marco Parolo uit een knappe counter de gelijkmaker binnenlopen in een gelijkopgaand duel, waarin Eintracht - waar Jetro Willems na zijn rode kaart van tegen Marseille geschorst was - na een half uur weer op voorsprong kwam. Kostic schoot met wat geluk en teruggetrokken voorzet binnen (2-1).

Apollon Limassol - Olympique Marseille 2-2

Met Kevin Strootman in de basis kenden de Fransen - net als in de eerste ronde tegen Eintracht - geen gemakkelijke avond. In de eerste helft kwamen de bezoekers amper tot kansen en in het tweede bedrijf mocht het Dimitri Payet dankbaar zijn. Uit een heerlijke individuele actie schoot de middenvelder vlak na rust hard raak en op aangeven van de creatieve middenvelder schoot Luis Gustavo twintig minuten voor tijd van ver raak. Toch kwam er net als twee weken terug geen zege: Sasa Markovic zorgde met een heerlijke treffer in de verre hoek voor de aansluitingstreffer, waarna Emilio Zelaya in blessuretijd de thuisploeg een belangrijk punt bezorgde.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!