Aanklager houdt vast aan voorgestelde straf Van Persie

4 oktober 2018, 21:46   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 10:08

De aanklager betaald voetbal wil Robin van Persie blijven schorsen voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De aanvoerder van Feyenoord meldde zich donderdag voor de tuchtcommissie nadat hij niet akkoord was gegaan met het schikkingsvoorstel voor zijn rode kaart tegen Vitesse. Feyenoord en de speler zelf gaan voor minstens strafvermindering.

"Ik maakte met mijn linkerbeen een sliding om de bal te veroveren. Die maakte ik van de zijkant", citeert De Telegraaf Van Persie. "Toen ik zag dat ik de bal niet kon raken, heb ik in een split second mijn been teruggetrokken. Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren. Wat ook een klein beetje mee mag wegen is het feit dat ik nu acht, negen maanden terug ben en in de tijd nog geen enkele gele kaart heb gepakt. Ik heb me louter positief opgesteld tegen scheidsrechters en tegenstanders. U heeft hier niet te maken met een benenbreker of een keiharde speler."

De aanklager bleef donderdag bij het schikkingsvoorstel. "Door de wijze waarop de tackle werd ingezet, met een behoorlijke snelheid en de voet naar voren, ben ik van oordeel, net als de scheidsrechter en de VAR, dat Van Persie bij zijn tackle op de koop nam, dat de speler geblesseerd kon raken."

Vrijdagochtend rond 10.00 uur volgt de uitspraak. In ieder geval lijkt de Klassieker voor Van Persie niet in gevaar te komen. De kans blijft aanwezig dat hij de wedstrijden tegen Willem II en PEC Zwolle wel moet missen.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen